Pedro Ximenez wordt verkregen uit overrijpe druiven met dezelfde naam, die zongedroogd worden zodat ze hun exceptionele hoge concentratie aan restsuikers behouden. Het rijpingsproces is uitsluitend oxidatief waardoor de wijn een aromatische concentratie geeft met een grote complexiteit maar wel met volledig behoud van haar karakteristieke frisheid.
Pedro Ximénez is hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn in de wereld! Met zijn complexe aroma’s en smaak, is het toch fris en harmonieus door toedoen van het natuurlijke proces van “asoleo” oftewel zongedroogd. Dit proces concentreerd niet alleen de suikers maar ook de natuurlijke zuurgraad van de druiven.
Pedro Ximénez wijn is verkregen uit druiven van dezelfde naam die vervolgens een traditioneel proces ondergaan dat bekend staat als “zonnen”, waarbij de vrucht tot rozijnen wordt getransformeerd. Druivenmost wordt verkregen nadat de rozijnen geperst zijn en waardoor de most een buitengewoon hoge concentratie bevat van suikers, een zekere mate van kleuring en toevoeging van wijnalcohol die de vergisting stopt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.