Steeds weer opnieuw proeven wij whisky’s die het meer dan waard zijn om eens in de ‘Spotlight’ te zetten. Whisky’s met een verhaal of met een smaak, die naar onze mening, verbluffend is. Vaak zijn dit whisky’s die maar in kleine aantallen op de markt komen en die meestal snel uitverkocht zijn. Deze pareltjes willen we in deze rubriek onder de aandacht brengen.
Dit keer de 4 jaar oude Glasgow Distillery van Claxton’s Warehouse No.8

Deze Single malt van de Glasgow Distillery is gedistilleerd op 31 oktober 2017.
Na 4 rijpingsjaren is de whisky in 2022 gebotteld op een vatsterkte van 58.2% Vol.
Al deze jaren heeft de rijping plaats gevonden in een Oloroso Sherry Octave.
Met slechts 67 afgevulde flessen is deze whisky maar zeer beperkt leverbaar!

Als onafhankelijke bottelaar van alleen de beste vaten heeft Claxton’s jarenlange bottelervaring gebruikt om het proces en de producten te verfijnen.
De Dalswinton Bond van Claxton is de perfecte locatie om het ambacht aan te scherpen en het team is onderdeel geworden van het van het landgoed.
Alle whisky van Claxton’s is natuurlijk gekleurd, niet-gekoeld gefilterd en uit één vat gehaald, wat betekent dat de whisky die geproduceerd wordt een ‘stand-alone’ is met een echt individueel profiel. Elk vat in het magazijn heeft een verhaal, en het is dat verhaal dat het team toegewijd vertelt door middel van individuele bottelingen. Elke release wordt pas gebotteld als de balans tussen vat-invloed en spirit perfect is, hoe lang dit ook mag duren. Claxton waardeert kwaliteit, smaak en aroma boven alles.